Gugustiuci la cuptor cu cartofi si salata de muraturi....

de rock46hunt in Mancaruri cu carne, 24 Oct 2010 | 14597 vizualizari

 

Intrucit sezonul de vinatoare , este in toi , am zis sa gatesc si asa ceva...de ce nu....nu este prima data...

 

INGREDIENTE

  •  gugustiuci
  •  cartofi
  • ulei
  • vin rosu sec
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • patrunjel
  • usturoi
  • suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gugustiuci la cuptor cu cartofi si salata de muraturi....:

In primul rind,se vineaza gugustiucii...dupa care se curata de pene,operatiune foarte usoara...nu trebuiesc opariti...se pirlesc la flacara ptr a ideparta orice fir de puf dupa care se taie membrele superioare si cele posterioare (vezi in foto) si se eviscereaza...din viscere se pastreaza doar inima rinza si ficatul...

Dupa ce au fost bine spalati,gugustiucii si maruntaiele sint bagati la fiert , timp de 25 min la oala cu presiune , timp in care se pregatesc cartofii si sosul...cartofii se taie in 4 si sosul este facut din 0,5 l suc de rosii,1 lingurita sare,jumatate lingurita piper,jumatate lingurita busuioc,6 catei usturoi pisati,0,2 l vin rosu sec,0,1 l ulei floarea soarelui...

Dupa ce au fiert cele 25 min,se scot si se pun in tava,alaturi de cartofi (tava fiind unsa cu ulei) si de jumatate din cantitatea de sos,apoi se baga in cuptoru incins...

Cuptorul va fi tinut la foc mic si tava va fi verificata la fiecare 15 min,timp in care gugustiucii vor fi stropiti cu sos...

Dupa aprox 45 min se scot din cuptor si se presara patrunjel verde...

Se servesc alaturi de o salata de muraturi cu ulei de masline si un pahar sau mai multe de vin rosu...sa-veti pofta!

Mentiuni...ar trebui sa existe si rubrica VINAT,parerea mea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gugustiuci la cuptor cu cartofi si salata de muraturi...." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (124)

diaconta 1

16.08.2012, 18:05

asa tare am strigat de m-ai auzit?
hai ca te-asteptam cu retete si cu multa veselie

rock46hunt 1

17.08.2012, 06:32

Da..tinind cont ca viteza sunetului este de doar 360m/s...dar in final te-am auzit
Vanatoarea o s-o incep prin octombrie...asa ca zilele urmatoare o sa gatesc ce pescuiesc...

Salutari!

Panacris 1

22.08.2012, 16:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficat de pui fiert in lapte